Dat is toch eigenlijk een universeel verlangen. We willen allemaal gezien worden. Gewaardeerd worden om wie we zijn.

Dat is ook de insteek van de stichting upside van down. Stichting De Upside van Down wil dat mensen met Downsyndroom mogen meedoen in de maatschappij. Dat zij kansen krijgen en beoordeeld worden op hun individuele kwaliteiten en niet bij voorbaat worden uitgesloten op basis van verouderde denkbeelden en vooroordelen. Een eerste vereiste daarvoor is een reële beeldvorming over wat Downsyndroom is en over wat het betekent om met Downsyndroom te leven. De stichting Upside van Down heeft als missie die beeldvorming realistisch neer te zetten.

Als er iets is waar ik zo in geloof is het wel dat jij hier bent met een reden en dat je exact zo bent zoals je Maker je bedoeld heeft. Je bent uniek en goed zoals je bent. Ik vond het daarom ook heel fijn om mee te werken aan de missie van deze stichting om een realistisch beeld en echt verhaal neer te zetten achter ‘de term’.Want waarom moet je als ouder het bestaansrecht van je kind verdedigen omdat het beeld van downsyndroom nog zo verouderd en achterhaald is?

Ik was flabbergasted toen de voorzitter van de stichting (Linda Germs) me vertelde, dat iemand haar in de supermarkt aansprak en zei; Och maar mevrouw ‘dat’ hoeft toch niet meer in deze tijd? U bent een oudere moeder u had dat toch gewoon kunnen laten testen?

Ik was helemaal onder de indruk toen ik hoorde van Linda hoe ze reageerde. Ik zou compleet uit mijn plaat gegaan zijn terwijl ik ook wel weet dat deze vrouw wellicht niet beter weet. Linda antwoordde; “maar mevrouw ik ben juist zo blij met hem”. En die avond is haar missie geboren. Ze wilde de wereld laten zien dat er ook zoveel mooie kanten zijn, als je ze maar wilt zien. Ja er zijn zorgen, maar er is ook zoveel moois. Hoe krachtig is dat!

Ik werk al jaren voor de Passerel, een stichting die dezelfde missie deelt en het breder trekt dan downsyndroom. Dus ik heb al heel veel in beeld mogen brengen, heel veel mogen laten zien en laten voelen van die andere kant. De mooie dingen, de passie, de onbevangenheid, de echtheid, de liefde, en alles wat WEL kan in plaats van de focus om wat er NIET kan. Want er zijn zoveel kansen en mogelijkheden als je je focus verplaatst naar kijken wat er wel is, wat er wel kan en wat je gegeven is.

De stichting upside van down wilt de beeldvorming veranderen. En voelbaar maken wat de upside is. Dit doen ze met al hun waardevolle blogs online, door het boek dat ze hebben uitgebracht en het magazine. Aan het eerste magazine heb ik ook mogen bijdragen en nu is het tweede magazine in de maak!! Een magazine waar een groot deel van deze prachtige foto’s in zullen komen.

Wat fantastisch dat ik hier weer aan mocht meewerken. Alles werd tip top geregeld door de stichting. De locatie voor de shoot was bij slapen in het bos, een prachtige B&B. 5 prachtige koppels kwamen met hun familie naar Apeldoorn voor de cover shoot van het tweede magazine. Senna en haar gezin, Bilal & Brahim, Enya & Celine, Liam & Evan en Romy & Mauro

Allemaal echte families, echte verhalen en echte connectie wat ik mocht vastleggen voor het thema van deze 2e editie van Touchdown Magazine Jij & Ik. Een magazine waarin zij hun verhaal delen, maar waarin nog zoveel meer naar voren komt. Ik ben nu al heel erg nieuwsgierig naar alle verhalen en alle artikelen in het magazine.


Kan jij je vinden in de missie van de stichting en ben je ook zo benieuwd naar de verhalen in het magazine? Bestel het dan in de presale. Je helpt hiermee de stichting en haar missie, om de beeldvorming rondom downsyndroom te veranderen. En daarnaast is het gewoon ook een prachtig magazine vol mooie verhalen om te lezen en in je hart te sluiten.

Op de site van de stichting upside van down kun je het magazine kopen. En je kan kiezen uit 5 covers!  Ik wil ze gewoon ALLEMAAL!
Laat even een reactie achter als je een magazine besteld hebt!